top of page

Waar het allemaal begon...

Het begon allemaal zo'n 40 jaar geleden, waarbij Geert zich inschreef bij de KVK in 1982.

Hiervoor had hij de opleiding vakbekwaam hovenier en tuintekenen in Venlo succesvol afgerond. Hierna volgde de eerste stap. Het kweken van tuinplanten in de achtertuin van zijn ouders. In deze achtertuin zijn de eerste stekjes volgroeid tot volwassen planten.

 

Toen de tuin al snel veranderde naar een mini-kwekerij, werd duidelijk dat de achtertuin hiervoor niet de juiste ruimte was. Er werd een kleine kas gebouwd bij familie in de achtertuin, zodat jonge planten onder de juiste omstandigheden opgekweekt konden worden. 

Al snel werd ook deze te klein, waardoor er werd overgestapt naar het huren van een grote kas. Daar was het mogelijk om meerdere soorten te kweken in grotere aantallen, waardoor het bedrijf verder groeide. 

 

In die tijd werden de planten vooral aan de veiling en andere tuincentra geleverd. Door de verkoop aan hen, werden de aantallen per soort groter en nam hierdoor het assortiment af. Toen werd besloten om het over een andere boeg te gooien. Er werd een stuk grond aan de Dijkstraat in Asten gekocht en dit werd omgetoverd tot een plantenkwekerij. Hier worden de planten rechtstreeks verkocht aan particulieren en hoveniers. Hier was sindsdien direct contact met klanten en er kon advies worden gegeven over de juiste toepassing. Ook het assortiment is sindsdien alleen maar uitgebreid.

Aarts Tuinplanten gaat met de tijd mee en is van het kweken van dwergconiferen en azalea's zich steeds meer gaan richten op vaste planten en siergrassen. Hierbij wordt er duurzaam gekweekt en wordt er geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen. Er wordt gewerkt met de natuur en er worden alleen soorten vermeerderd die sterk zijn en goed groeien in ons klimaat.

 

Kunt u ook zo genieten van alles wat groeit en bloeit? Kom dan snel een keer een kijkje nemen op de kwekerij en laat u inspireren.

Aart Tuinplanten 1982 .jpg

1982 - Het kweken van de eerste planten

Aart Tuinplanten 1982 (2).jpeg

 1989 - Plantentoonstellig / naamsbekendheid opbouwen 

Aarts Tuinplanten.jpeg

1990 - Levering aan tuincentra

aarts Tuinplanten 1982.jpg

1994 - Kwekerij opstarten Dijkstraat Asten

Aart Tuinplanten 1982 (1).jpeg

2001 - Start van het familiebedrijf

Aarts Tuinplanten contact.jpg

2024 - Duurzame kwekerij Aarts Tuinplanten Asten

bottom of page