top of page

Siergrassen

​Siergrassen zijn niet te missen in een moderne tuin. Ze voegen niet alleen beweging en textuur toe aan uw tuin, maar zijn het hele jaar prachtig. Het zijn perfecte planten voor tuiniers, die het hele jaar door van een levendige tuin willen genieten. Ze bieden elk seizoen iets unieks. 
Siergrassen zijn in onderhoud eenvoudig. De meeste soorten kunnen in het voorjaar worden gesnoeid tot een hoogte van +/- 15 cm, gemeten vanaf de grond. Dit zorgt ervoor dat de planten compacte pollen blijven behouden. Dit geldt ook voor groenblijvende siergrassen. 
aarts tuinplanten 12_edited.jpg
Siergras in de lente: De start
In de lente komen de siergrassen tot leven. Na een rustperiode in de winter beginnen ze nieuwe, frisse groene scheuten te vormen. Ze groeien totdat ze hun volledige grootte en vorm hebben bereikt. Deze frisgroenen scheuten in de lente is een teken van een nieuw begin. 

Siergas in de zomer:  De bloei
In de zomer beginnen de siergrassen echt te schitteren. Vele soorten bloeien met pluimen of zadenkoppen die boven de rest van de planten uitsteken. Deze bloeiende siergrassen variëren van crème tinten tot aan diepe bruine tinten. De wind die door de siergrassen blaast zorgt voor beweging in de tuin, waardoor er een speels effect ontstaat.
Siergas in de herfst: Verandering van kleur
In de herfst zorgen siergrassen voor verandering van kleur in de tuin. Het blad kan veranderen van groen naar goudgeel, roestig oranje of zelfs rood. Deze kleurverandering zorgt voor een nieuwe uitstraling in de tuin en benadrukt het mooie van het seizoen.

Siergas in de winter: Sierlijke Silhouetten
Zelfs in de winter bieden siergrassen schoonheid. Hoewel veel planten hun blad verliezen, blijven de meeste siergrassen staan. Hierdoor vormen ze mooie silhouetten die bedekt kunnen zijn met douw of sneeuw. 
 
Het Hele Jaar Door Genieten
Met een minimale verzorging zijn siergrassen dus een uitstekende keuze voor vrijwel elke tuin. Of uw tuin nu groot of klein is.
Siergrassen Asten.jpeg
aartstuinplanten 65.png
Siergrassem Asten.jpeg
aarts tuinplanten 1.PNG
d0dbe387-7752-43ba-b418-8f7e9a53efa0.jpeg
bottom of page