top of page

Vaste planten

Een vaste plant is een overblijvende plant die meerdere malen bloeit en ieder jaar terugkomt.

 

Ze verassen u ieder jaar weer met hun mooie bloemen en blad en zijn onmisbaar in iedere tuin. Ze vormen de basis en laten zich makkelijk combineren door de verschillende kleuren, vormen en hoogtes.

 

U kunt zelfs de mooiste boeketten snijden uit eigen tuin van deze meerjarige planten.

aarts tuinplanten .jpeg
aartstuinplanten heesters asten.PNG

Heesters

Een heester is een houtige plant die zich onmiddellijk boven de grond vertakt.

 

Bij de vertakking worden een aantal takken steeds dikker. Er wordt dus geen stam gevormd, zoals bij een boom. Ze kunnen heel bepalend zijn in een tuin en zijn vaak echte blikvangers.

 

We hebben vroegbloeiende heesters zoals de magnolia of hamamelis, maar ook groen blijvende heesters zoals de Rhododendron of Azalea.

Bodem bedekkers

Bodembedekkers zijn onderhoudsvriendelijk planten en zijn makkelijk om vakken te creëren in de tuin.

 

Er zijn zowel groenblijvende en bloeiende bodembedekkers in verschillende soorten en maten. Vaak wordt bij bodembedekkers gedacht aan planten die over de grond kruipen, maar ook siergrassen of geraniums zijn hiervoor geschikt.

Het grootste voordeel van een bodembedekkers is dat ze ervoor zorgen dat onkruid geen kans krijgt om te groeien.

 

Bodembedekker Asten Aarts Tuinplanten.PNG
Siergrassen Asten Aarts Tuinplanten.jpeg

Siergras

Siergrassen zijn er in alle soorten en maten en brengen leven in de tuin.

 

Een sierlijk gezicht wanneer de wind door de mooie grassen waait. Ze zijn ook nog eens mooi te combineren met diverse vaste planten. Qua onderhoud zijn ze gemakkelijk en ze zijn te gebruiken als bodembedekker, afscheiding of bijvoorbeeld in een pot.

 

We hebben zowel groenblijvende siergrassen, als soorten met een mooie bruine herfstkleur.

Klimplanten

Klimplanten zijn ideaal om als afscheiding te gebruiken tegen een schutting of hekwerk. Verder zijn ze ook geschikt om tegen een boog, rek of pergola te laten groeien.

 

Je kunt zowel groenblijvende klimplanten als de klimop gebruiken, maar je kunt ook kiezen voor een kleurrijke bloem zoals die van de clematis.

 

klimplant Aarts Tuinplanten.jpg
Hagen Aarts Tuinplanten.jpeg

Hagen

Hagen geven structuur en leven in de tuin. Met de mooie vormen en bladstructuren geven hagen een veel mooier effect dan bijvoorbeeld een muur of schutting.

 

Hagen zijn er in allerlei kleuren en kunnen op iedere gewenste maat worden gesnoeid. We kunnen zowel groenblijvende hagen als taxus of coniferen leveren, maar ook bladverliezende hagen zoals liguster of beuken.

 

Net als bomen zijn hagen enkel te planten wanneer het blad van de bomen af is en de plant in rust gaat. Dat is tussen november en maart.

Leibomen

Leibomen zijn geschikt voor iedere tuin. Ze zijn zowel mooi als praktisch en zorgen voor privacy in uw tuin.

 

Leibomen zijn er in verschillende soorten en maten. Smalle leibomen die vanuit onder geleid zijn, of bomen die boven de schutting beginnen en zorgen voor extra privacy. Ze kunnen zelfs geleid worden als dakvorm zodat u in de zomer lekker in de schaduw kunt zitten.

 

Leibomen kunnen zowel groenblijvend als bladverliezend zijn en kunnen zelfs vruchtdragend zijn. Enkele populaire leibomen zijn de amberboom, sierpeer en beuk.

Leibomen Asten Aarts Tuinplanten.jpg
aartstuinplanten tuincentrum Asten.PNG

Bomen

Bomen worden veel gebruikt in grote tuinen en parken, maar kleinere soorten zijn ook zeker geschikt in kleinere tuinen.

 

Zo hebben we grote bomen als beuken en wilgen, maar ook bolboompjes, treurvormen en zuilen die toepasbaar zijn in wat kleinere tuinen.

 

Bomen die gekweekt zijn in pot zijn het hele jaar te planten, maar bomen die uit de volle grond komen zijn enkel te planten wanneer het blad van de bomen is, dus ongeveer tussen november en maart. De ideale plantomstandigheden zijn tijdens wat vochtiger weer.

Cadeaubon

Wilt u een leuk en origineel cadeau geven?  

Dat kan met de Cadeaubon van Aarts Tuinplanten. Met deze bon geeft u niet alleen een plant of boom cadeau, maar ook de beleving van ons tuincentrum.

 

Leuk om te geven maar ook om te krijgen. Deze bon is niet alleen leuk voor een verjaardag, maar ook voor bruiloften en als bedankje.

U kunt de cadeaubon verkrijgen op de kwekerij. Het is ook leuk om de cadeaubon te geven in combinatie met een plant. Alle gewenste bedragen zijn mogelijk.

De cadeaubon is 2 jaar geldig.

Cadeaubon Asten Aarts Tuinplanten
bottom of page