top of page

Vaste planten

Een vaste plant is een overblijvende plant die meerdere malen bloeit en ieder jaar terugkomt.

 

Ze verassen u ieder jaar weer met hun mooie bloemen en blad en zijn onmisbaar in iedere tuin. Ze vormen de basis en laten zich makkelijk combineren door de verschillende kleuren, vormen en hoogtes.

 

U kunt zelfs de mooiste boeketten snijden uit eigen tuin van deze meerjarige planten.

aarts tuinplanten .jpeg
aartstuinplanten heesters asten.PNG

Heesters

Heesters, beter bekend als 'struiken', zijn planten die vanaf de grond houtig vertakken. In tegenstelling tot bomen die meestal één hoofdstam hebben, hebben heesters vaak meerdere stammen en zijn ze over het algemeen iets kleiner. Hierdoor zijn ze een breker van de wind en dienen ze als beschutting voor vogels.

 

Heesters kunnen variëren in grootte, van kleine compacte heesters, tot grote blikvangers.

Bodembedekkers

Bodembedekkers zijn laag groeiende planten die zich over de grond verspreiden en een dichte mat vormen. Ze zijn ideaal om kale plekken in de tuin op te vullen, onkruid tegen te gaan en ze zorgen ervoor dat de bodem niet zo snel uitdroogt. Het is dus een makkelijke oplossing tegen vele problemen in de tuin. 

 

Bodembedekkers Brabant Asten Aarts Tuinplanten.jpeg
Siergrassen Asten Aarts Tuinplanten.jpeg

Siergras

Siergrassen zijn niet te missen in een moderne tuin. Ze voegen niet alleen beweging en textuur toe aan uw tuin, maar zijn het hele jaar prachtig. Het zijn perfecte planten voor tuiniers, die het hele jaar door van een levendige tuin willen genieten. Ze bieden elk seizoen iets unieks. 
Siergrassen zijn in onderhoud eenvoudig. De meeste soorten kunnen in het voorjaar worden gesnoeid tot een hoogte van +/- 15 cm, gemeten vanaf de grond. Dit zorgt ervoor dat de planten compacte pollen blijven behouden. Dit geldt ook voor groenblijvende siergrassen

Klimplanten

Klimplanten zijn ideaal om als afscheiding te gebruiken tegen een schutting of hekwerk. Verder zijn ze ook geschikt om tegen een boog, rek of pergola te laten groeien.

 

Je kunt zowel groenblijvende klimplanten als de klimop gebruiken, maar je kunt ook kiezen voor een kleurrijke bloem zoals die van de clematis.

 

klimplant Aarts Tuinplanten.jpg
Hagen Aarts Tuinplanten.jpeg

Hagen

Hagen geven structuur en leven in de tuin. Met de mooie vormen en bladstructuren geven hagen een veel mooier effect dan bijvoorbeeld een muur of schutting.

 

Hagen zijn er in allerlei kleuren en kunnen op iedere gewenste maat worden gesnoeid. We kunnen zowel groenblijvende hagen als taxus of coniferen leveren, maar ook bladverliezende hagen zoals liguster of beuken.

 

Net als bomen zijn hagen enkel te planten wanneer het blad van de bomen af is en de plant in rust gaat. Dat is tussen november en maart.

Leibomen

Leibomen zijn bomen die op een specifieke manier zijn gekweekt en gevormd. Door de takken in een plat rek te binden ontstaat er een 'groen scherm' of 'groene muur', Het doel hiervan is het creëren van privacy en het breekt de wind. Ook kan het decoratief in de tuin gebruikt worden voor het accenturen van paden.  
Wat onze leibomen uniek maakt, zijn de op maat gemaakte rekken die wij handmatig maken en op ieder gewenste hoogte bevestigen in de boom. Alles kan dus op maat worden gemaakt voor iedere specifieke situatie.
Leibomen Asten Aarts Tuinplanten.jpg
Aarts Tuinplanten bomen.jpg

Bomen

Bij Aarts Tuinplanten vindt u een uitgebreid assortiment bomen, elk met zijn eigen unieke eigenschappen en uitstraling. Of u nu geïnteresseerd bent in sierbomen, fruitbomen of schaduwbomen. Wij hebben het allemaal.

 

Bomen die gekweekt zijn in pot zijn het hele jaar te planten, maar bomen die uit de volle grond komen zijn enkel te planten wanneer het blad van de bomen is, dus ongeveer tussen november en maart. De ideale plantomstandigheden zijn tijdens wat vochtiger weer.

Cadeaubon

Wilt u een leuk en origineel cadeau geven?  

Dat kan met de Cadeaubon van Aarts Tuinplanten. Met deze bon geeft u niet alleen een plant of boom cadeau, maar ook de beleving van ons tuincentrum.

 

Leuk om te geven maar ook om te krijgen. Deze bon is niet alleen leuk voor een verjaardag, maar ook voor bruiloften en als bedankje.

U kunt de cadeaubon verkrijgen op de kwekerij. Het is ook leuk om de cadeaubon te geven in combinatie met een plant. Alle gewenste bedragen zijn mogelijk.

De cadeaubon is 2 jaar geldig.

Cadeaubon Asten Aarts Tuinplanten
bottom of page