top of page

Traditionele en duurzame werkwijze

Aarts Tuinplanten heeft een milieubewuste en traditionele werkwijze. Met al meer dan 40 jaar ervaring krijgt iedere plant de juiste zorg, waarbij er duurzaam gewerkt kan worden. Alle planten worden buiten opgekweekt en met de hand verzorgd, waardoor iedere plant een goede start krijgt. 

Bij Aarts Tuinplanten worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Ze zetten zich juist in voor het behoud van alle insecten. Denk bijvoorbeeld aan bijen en vlinders, die essentieel zijn voor de bestuiving van planten. Daarnaast hebben ze in 2023 meer dan 50 vogelhuisjes in en rondom de kwekerij opgehangen. Vogels spelen namelijk een belangrijke rol in het natuurlijke ecosysteem. Ze bestrijden plaaginsecten, waardoor eventuele zieke planten worden voorkomen. ​

Daarnaast hebben ze op de volle grond kippen rondlopen, die alles onkruidvrij houden. Dit scheelt een hoop werk en het levert ook nog eitjes op.

Door deze duurzame werkwijze worden niet alleen sterke planten geleverd, maar wordt er ook bijgedragen aan een groenere en duurzamere leefomgeving. Het zorgt ervoor dat klanten met een gerust hart kunnen genieten van hun tuin. 

aartstuinplanten_edited_edited.jpg

Zelfgemaakte vogelhuisjes

onkruid plukken.PNG

Onkruid handmatig verwijderen

aarts tuinplanten

De onkruid bestrijders

bottom of page