top of page

Bodembedekkers

Bodembedekkers zijn laag groeiende planten die zich over de grond verspreiden en een dichte mat vormen. Ze zijn ideaal om kale plekken in de tuin op te vullen, onkruid tegen te gaan en ze zorgen ervoor dat de bodem niet zo snel uitdroogt. Het is dus een makkelijke oplossing tegen vele problemen in de tuin. 
 
De belangrijkste voordelen:
1. Het tegengaan van onkruid: Door hun dichte groeiwijze bedekken bodembedekkers de grond volledig, waardoor er weinig ruimte overblijft voor onkruid om te groeien. Dit is een duurzame oplossing als er wordt gekozen voor onkruidbestrijding. 
 
2. Vocht behouden: De dichte begroeiing van bodembedekkers helpt de grond vochtig te houden. Ze verminderen de verdamping van water uit de bodem, wat vooral handig is tijdens drogere perioden.
 
3. Lage onderhoudsbehoefte: Eenmaal gevestigd, vereisen de meeste bodembedekkers weinig onderhoud. 
 
4. Verbetert de biodiversiteit: Bodembedekkers kunnen een veilige plek bieden voor nuttige insecten en andere kleine dieren. Veel beter dan bijvoorbeeld tegels.
 
5. Variatie per seizoen: Veel bodembedekkers bloeien op verschillende tijdstippen van het jaar, wat zorgt voor een telkens nieuwe uitstraling van de tuin. 
 
6. Ruimtevullend: Ze zijn ideaal voor het opvullen van grote oppervlaktes waar andere planten moeilijk kunnen groeien, zoals onder bomen of in schaduwrijke gebieden. 
IMG_8148.jpeg
aartstuinplanten 62.3.png

Dus, ben je klaar om je tuin makkelijk en mooi te maken? Kom dan eens langs bij Aarts Tuinplanten en kies jouw favoriete bodembedekkers uit! We helpen je graag met kiezen en geven je alle tips die je nodig hebt. Tot snel!

aartstuinplanten .PNG
IMG_9106.jpeg
IMG_4020.jpeg
IMG_0134.jpeg
IMG_8145.jpeg
Phlox Asten.jpeg
bottom of page