top of page

Leibomen

Leibomen zijn bomen die op een specifieke manier zijn gekweekt en gevormd. Door de takken in een plat rek te binden ontstaat een soort 'groen scherm' of 'groene muur', Het doel hiervan is het creëren van privacy en het breekt de wind. Ook kan het decoratief in de tuin gebruikt worden voor het accenturen van paden.  
Wat onze leibomen uniek maakt, zijn de op maat gemaakte rekken die wij handmatig maken en op ieder gewenste hoogte bevestigen in de boom. Alles kan dus op maat worden gemaakt voor iedere specifieke situatie.
Nadat de rekken zijn gemaakt worden ze 'geleid' in de boom. Dit betekent dat we de takken voorzichtig vastmaken aan het rek, waardoor de boom in een mooie en functionele vorm groeit. Hierbij wordt enige aandacht vereist om ervoor te zorgen dat de boom gezond blijft en goed gaat groeien in deze vorm. 

Het assortiment leibomen varieert van bladverliezende soorten zoals de Carpinus of Liquidambar tot de groenblijvende leilaurier.

 

Opzoek naar een leiboom? Kom langs op de kwekerij en krijg deskundig advies over de selectie, het planten en het onderhoud van deze bomen.

Leibomen Asten Aarts Tuinplanten.jpg
IMG_4956.jpeg
bottom of page