top of page

Traditionele en duurzame werkwijze

Aarts Tuinplanten heeft een milieubewuste en traditionele werkwijze. Met al meer dan 40 jaar ervaring krijgt iedere plant de juiste zorg waarbij er duurzaam wordt gewerkt. Alles wordt met de hand verzorgd en buiten opgeweekt, waardoor iedere plant een goede start krijgt. 

Bij Aarts Tuinplanten worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Ze zetten zich juist in voor het behoud van nuttige insecten. Denk bijvoorbeeld aan bijen en vlinders, die essentieel zijn voor de bestuiving en het in stand houden van gezonden planten. Daarnaast hebben ze in 2023 meer dan 50 vogelhuisjes in en rondom de kwekerij opgehangen. Vogels spelen namelijk een belangrijke rol in het natuurlijke ecosysteem. Ze bestrijden insecten waardoor eventuele plantenziektes worden voorkomen. ​

Daarnaast hebben ze tussen de moederbedden kippen rondlopen, die zorgen dat er geen onkruid groeit. Dit zorgt voor een efficiënte en duurzame werkwijze. 

Door deze duurzame werkwijze worden niet alleen prachtige planten geleverd, maar wordt er ook bijgedragen aan een groenere en duurzamere leefomgeving. Het zorgt ervoor dat klanten met een gerust hart kunnen genieten van hun tuin. 

aartstuinplanten_edited_edited.jpg

Zelfgemaakte vogelhuisjes

onkruid plukken.PNG

Onkruid handmatig verwijderen

aarts tuinplanten

De onkruid bestrijders

bottom of page