top of page
Vaste Planten.jpg

Vaste  planten

Een vaste plant is een overblijvende plant die meerdere malen bloeit en ieder jaar terugkomt. Ze verassen u ieder jaar weer met hun mooie bloemen en blad en zijn echt onmisbaar in iedere tuin. Ze vormen de basis in uw border en laten zich heel makkelijk combineren door de verschillende kleuren, vormen en hoogtes. Ook kunt u de mooiste boeketten snijden uit eigen tuin van deze meerjarige planten. Vaste planten groeien zowel in uw border, als in bloembakken en zijn een gemakkelijke vervanger van uw eenjarige planten.

Meer info...

Siergras.jpg

Siergrassen

Siergrassen zijn er in alle soorten en maten en brengen leven in de tuin. Een sierlijk gezicht wanneer de wind door de mooie siergrassen waait en erg mooi te combineren met diverse vaste planten. Siergrassen zijn erg gemakkelijk qua onderhoud en zijn te gebruiken als bodembedekker, afscheiding of bijvoorbeeld in een pot. We hebben zowel groenblijvende siergrassen en soorten met een mooie bruine herfstkleur.

Meer info...

Bodembedekkers.jpg

Bodembedekkers

Bodembedekkers zijn onderhoudsvriendelijk en makkelijk om vakken te creëren in de tuin. Er zijn zowel groenblijvende en bloeiende bodembedekkers in verschillende maten. Vaak wordt bij bodembedekkers gedacht aan planten die over de grond kruipen, maar ook siergrassen of geraniums zijn hiervoor geschikt.

Meer info...

 

Heesters.jpg

Heesters

Een heester is een houtige plant die zich onmiddellijk boven de grond vertakt in een aantal takken die steeds dikker worden. Er wordt dus geen stam gevormd, zoals bij een boom. Ze kunnen heel bepalend zijn in een tuin en zijn vaak echte blikvangers. We hebben vroegbloeiende heesters zoals de magnolia of hamamelis, maar ook heesters die gezet worden omdat ze groen blijven in de winter zoals de Rhododendron of Azalea. Heesters zijn gemakkelijk in onderhoud en u zult er jarenlang plezier van hebben.

Meer info...

 

Bomen.jpg

Bomen

Bomen worden veel gebruikt in grote tuinen en plantsoenen, maar kleinere soorten zijn ook zeker geschikt in kleinere tuinen. Zo hebben we grote bomen als beuken en wilgen, maar bijvoorbeeld ook bolboompjes, treurvormen en zuilen die toepasbaar zijn in wat kleinere tuinen. Bomen die gekweekt zijn in pot zijn het hele jaar te planten, maar bomen die uit de volle grond komen zijn enkel te planten wanneer het blad van de bomen is, dus ongeveer tussen november en maart. De ideale plantomstandigheden zijn tijdens wat vochtiger weer.

Meer info...

Leiboom.jpg

Leibomen

Leibomen zijn geschikt voor iedere tuin. Ze zijn zowel mooi als praktisch en zorgen voor privacy in uw tuin. Leibomen zijn er in verschillende soorten en maten. Smalle leibomen die vanuit onder geleid zijn, of bomen die boven de schutting beginnen en zorgen voor extra privacy. Ze kunnen zelf geleid worden als dakvorm zodat u in de zomer lekker in de schaduw kunt zitten. Leibomen kunnen zowel groenblijvend zijn als bladverliezend en kunnen zelfs vruchtdragend zijn. Enkele populaire leibomen zijn de amberboom, sierpeer en beuk.

Meer info...

 

Haag.jpg

Hagen

Hagen geven structuur en leven in de tuin. Met de mooie vormen en bladstructuren geven hagen een veel mooier effect dan bijvoorbeeld een muur of schutting. Hagen zijn er in allerlei kleuren en kunnen op iedere gewenste maat worden gesnoeid. We kunnen zowel groenblijvende hagen leveren als taxus of coniferen, maar ook bladverliezende hagen zoals liguster of beuken. Net als bomen zijn hagen enkel te planten wanneer het blad van de bomen af is en de plant in rust gaat. Dat is dan ongeveer tussen november en maart.

Meer info...

 

Klimplant.jpg

Klimplanten

Klimplanten zijn ideaal om als afscheiding te gebruiken tegen een schutting of hekwerk. Je kunt zowel groenblijvende klimplanten als de klimop gebruiken, maar kunt ook kiezen voor een kleurrijke bloem zoals die van de clematis. Klimplanten zijn ook geschikt om tegen een boog, rek of pergola te laten groeien en kunnen zelfs gecombineerd worden.

Meer info...

bottom of page